Nyitott Főzdék Napja

2020. október 10.

A Nyitott Főzdék Napja alkalmából a Vaskakas Sörfőzde is megnyitja kapuit, hogy megmutassuk magunkat és söreinket az irántunk érdeklődő sörkedvelőknek.

Látogass el hozzánk, nézz be a kulisszák mögé, ízleld meg söreinket és érezd jól magad! Finom sörök, kemencében sült csülök, szakmai és baráti beszélgetések sörfőző mesterekkel, egy kihagyhatatlan sörös élmény ősszel, ezt garantáljuk!

Az előadások és üzemlátogatások ingyenesek, de a létszámkorlátok miatt érdemes regisztrálni.

Ha csak söröznél egyet a haverokkal a teraszunkon, regisztráció nélkül is várunk szeretettel!

Nyitott Főzdék Napja 2020.10.10.

RÉSZLETEK:

Nyitott Főzdék Napja

2020. október 10. 12:00 - 20:00

Első alkalommal csatlakozunk a Nyitott Főzdék Napja rendezvénysorozathoz, melynek keretében országszerte 24 sörfőzde várja a nagyközönséget változatos programokkal és sörkóstolókkal. Ezen a napon ott kóstolhatod meg a magyar söröket, ahol azok készülnek.

Ezen alkalomból a Vaskakas Sörfőzde is bepillantást enged a kulisszák mögé. Mindeközben izgalmas workshopokkal, interaktív szakmai beszélgetésekkel várjuk azon sörkedvelőket, akik nyitottak és érdeklődnek a szakma iránt.

PROGRAMOK:

12 órától ebéddel várjuk vendégeinket:

Kemencénkben friss, ropogós csülköt készítünk, amelyhez jól esik egy-egy korsó Vaskakas sör.

13:30 - 14:00  Üzemlátogatás Vida Norbert sörfőző mesterrel

Az üzemlátogatás során megismerkedhetsz a sörgyártás folyamatával, eszközeivel, betekinthetsz egy kisüzemi sörfőzde életébe és találkozhatsz a sörfőzőkkel. Mindezt közvetlen, baráti hangulatban, pohárral a kezedben teheted.

(max. 25 fő)

Üzemlátogatás

 

14:30 - 15:00   Előadás: A komlótermesztés múljta, jelene és jövője Magyarországon

Beszélgetés Lados Péter vegyészmérnökkel, a Jászapáti komlóültetvény alapítójával és a Heineken Hungária Sörfőző mesterével.

 

Régebben a komlótermesztés elengedhetetlen része volt hazánk mezőgazdaságának, de mára gyakorlatilag nem maradt komlótermelő terület. Ennek okát járjuk körbe az előadás során. A 600 m2-es jászapáti komló ültetvényen 160 tő foglal helyet, amelyet a Bázis sörfőzdével együtt ültettek 4 évvel ezelőtt.

 

 

 

15:30 - 16:00  Üzemlátogatás Vida Norbert sörfőző mesterrel

Az üzemlátogatás során megismerkedhetsz a sörgyártás folyamatával, eszközeivel, betekinthetsz egy kisüzemi sörfőzde életébe és találkozhatsz a sörfőzőkkel. Mindezt közvetlen, baráti hangulatban, pohárral a kezedben teheted.

(max. 25 fő)

 

16:30 - 17:00   Előadás: Komlózási eljárások

Beszélgetés Mühl Erikkel, a Krois Sörfőzde tulajdonosával és sörfőző mesterével.

Az előadás során gyorstalpalót kapunk a sörfőzés folyamatáról, majd részletekbe menően foglalkozunk a komló felhasználásával: Keserű komlózás, aroma komlózás, hideg komlózási eljárások a sörfőzésben.

 

 

 

17:30 - 18:15   Előadás: Hogyan kezdj el otthon sört főzni?

Beszélgetés Horváth Zsolt házi sörfőzővel, aki praktikus tanácsokkal látja el azokat, akik érdeklődnek a házi sörfőzés iránt. Milyen stílussal érdemes kezdeni? Honnan szerezz receptet és alapanyagokat? Milyen eszközök szükségesek a sörfőzéshez? Látni fogjátok, hogy egy kevés beruházással bárki képes iható és finom sört előállítani otthonában..

 

Mindeközben:

Sörcikkgyűjtők találkozója:

Környékbeli sörcikkgyűjtők mutatják meg féltve őrzött kincseiket. Különleges címkéket, egyedi söralátéteket, történelmi ritkaságokat láthatsz a már sok évtizede bővülő gyűjteményekben. 

 

Kemencés ételek és csapolt sörök:

Begyújtjuk kemencénket, amiben ropogós, sörben pácolt csülköt sütünk. Friss kenyérrel és savanyúsággal tálaljuk vendégeinknek.

Kemencében sült csülök ételeinket már 12 órától kínáljuk vendégeinknek, így már az ebédre sem lesz gondod!

A Vaskakas pultban 4 féle sör kerül csapra, ezen kívül sörpárlattal, szörppel, ásványvízzel, palackos sörökkel várjuk vendégeinket.

Sörkóstolók:

4 tételes vezetett sörkóstoló

Négy féle saját sörünk bemutatása: 2500 Ft/fő

6 tételes vezetett sörkóstoló

Hat féle saját sörünk bemutatása: 3500 Ft/fő

Amennyiben rendelkezel sörkóstoló utalvánnyal illetve voucherrel, ezeket is beválthatod a hat tételes sörkóstolóra.

Vásárlási lehetőség Vaskakas, Krois Brewery és házi főzetű palackos sörökből.

Folytatás:

19:00-kor közösen elindulunk a Főzdéből és a helyközi buszjárattal beutazunk a Lima Pub-ba, ahol folytatjuk a baráti beszélgetést, szakmázást egy-egy korsó finom sör kíséretében. A Vaskakas sörök mellett Yeast Side és Krois sörök is csapra kerülnek.

 

Webáruház készítés