INGYENES SZÁLLÍTÁS! 15.000 Ft feletti vásárlás esetén csomagpontra, 20.000 Ft feletti vásárlás esetén házhoz. Szállítási információk itt.

Blog

Vaskakas lelőhelyek - Shadow Club

Vida Norbert
Vida Norbert
2019.05.23 14:07
Vaskakas lelőhelyek - Shadow Club

Shadow Club - Győr

ahol minden nap szól a Rock'N'Roll

 

Ebben a sorozatban olyan vendéglátóhelyeket mutatunk be, amelyek kínálatában megtalálod a Vaskakas söröket, és ahol söreink különösen jól érzik magukat. Most a Shadow Pub-ot hoztuk el Nektek Győr belvárosából, a Bajcsy-Zsilinszky út 3. szám alól.

Győr belvárosában, központi, de a mainstreamből kissé kieső helyen bújik meg a Shadow Rock kocsma. Azért mondom, hogy megbújik, mert nincs széles homlokzata, nincs nagy terasza, ami árulkodna arról, hogy egy valóságos rock szentély húzódik meg az épület pincéjében. Ugyan Martinkovics Oszkár, a hely tulajdonosa próbálja levetkőzni a rock kocsma jelzőt, de hogy egy Tankcsapda számot idézzek: „Ami kinn, az van benn”. Vagyis Oszinak azért tetszett meg a hely annak idején, mert rock kocsma volt, és azért maradt rock kocsma, mert Oszi is egy vérbeli rocker.

Shadow Club  -  Győr, Bajcsy-Zsilinszky u. 3.

Hogyan kezdődött?

Oszi olyan, mint egy örökmozgó csodabogár. Mindig járnak az agytekervények, mindig gondolkozik valamin, mindig változtatni akar. Így jutott el Angliába 2004-ben, ahol vendéglátásban dolgozott. Többek között Cornwall-ban és Wiltshire-ben is, ahol hadtápos volt egy katonai kiképző központban. Az itt töltött idő alatt Harry hercegre is főzött, aki itt teljesítette 5 hetes katonai alapkiképzését.

2008-ban Oszi letette a cooking spoon-t, és hazautazott. Úgy döntött, hogy Győrt választja otthonának, hiszen a győri egyetem tanulója volt, és nagyon megszerette a várost. Kereste a lehetőségeket, hogy mivel foglalkozzon, mibe fektessen be. 2010-ben jött a lehetőség, hogy átvegye a Tihanyi aluljáró mellett működő Black Rock kocsmát, amit Shadow néven nyitott újra. Valójában determinálva volt ez a lépés. Családjának több tagja, így édesanyja is pultosként dolgozott, így Oszi gyakorlatilag a kocsmákban nőtt fel. A haverokkal való sörözés hobbyként működik, a rock&roll szabadságérzete pedig nem engedi, hogy egy irodában dolgozzon 8-tól 4-ig. 2011-ben a kocsmának költöznie kellett. Ekkor került át a Shadow a mostani helyére, a Bajcsy-Zsilinszky út 3. szám alá. Korábban itt a Karaoke Pub várta vendégeit, ezt megelőzően a Kaffa török kávézó, és még ezelőtt a Mandala itt nyitotta meg legendássá vált teázóját.

Milyen a Shadow hangulata?

Nem annyira sörtúrázós, inkább beülős. A műszak után nem ritka, hogy órákra leülnek a vendégek a kényelmes boxokba. Sok a törzsvendég, akik otthonosan érzik magukat. Beszélgetnek egymással, és a pultosokkal. Befogadó a hangulat, az új arcokkal is gyorsan kialakulnak a baráti viszonyok. A berendezés nincs túlgonolva. Mondhatni, igazán eklektikus, egyedi, talán egy kicsit rendezetlen. Pont olyan, mint egy rocker gyerekszobája. Ez megadja a hely báját, jó hangulatát. Ez annyira igaz, hogy a két pultos, Váczi és Kuni nem csak munkahelyként, hanem a szabadidő eltöltése végett is jönnek, vállalnak egy-egy extra műszakot. Nem csak töltenek, hanem fel is töltődnek itt lent.

Miért ajánlom ezt a kocsmát? Mert Vaskakas sört is fogyaszthatsz csapról. És még miért ajánlom?

Mert olyan egyedi szolgáltatásokat nyújt, amiket máshol a városban, de akár a megyében sem találsz meg.

A falon zene TV. Úgy működik, mint egy zenegép. YouTube-ról te magad is beteheted a kedvenc zeneszámodat. Emellett ingyen lég hokizhatsz, csocsózhatsz, pár száz forintért pedig dartsozhatsz. És ami az én személyes kedvencem, hogy fogadhatsz a lovin, így akár a sörözésed árát is visszanyerheted.

Tovább színesítik a pub életét a különböző események, mint a házi sörfőző versenyek, amatőr sakkversenyek, és chili evő versenyek. Könyvcsere program is működik, ha hozol egy könyvet a könyvespolcra, akkor vihetsz is egyet. 

Oszi szereti a különlegességeket. Olyan italokat is megtalálsz a kínálatba, amit máshol nem. Ilyen például a Xenia Vodka, a sárgarépa pálinka, vagy a rábacsécsényi chili szósz.

A sörkínálat is széles, hiszen megtalálod a minőségi craft-ot és az olcsóbb nagyüzemit is. Egy-egy Vaskakas sör fixen csapon van, a craft dobozos választék pedig lefedi a magyar kisüzem javát. 

Kb. fél éve már saját söre is van a krimónak! Egy finom, visszafogottan komlózott, könnyen érthető pale ale, amit a törzsvendégek Jimmy-nek neveztek el.

Külön öröm a számomra, hogy nálunk, a Vaskakas Sörfőzdében készült a sör. Oszi beletette szívét-lelkét a sör készítésébe. Az első malátaroppantástól az utolsó hordózásig, végig ő gyártotta különös gonddal és odafigyeléssel. Merthogy Oszi egyúttal a Vaskakas Sörfőzde sörfőzője is. Örülünk, hogy a munkatársunk, hiszen mindig vidám természete, gondos, figyelmes munkája nagyban hozzájárul ahhoz, hogy magas, állandó minőségű söröket tudjunk gyártani, és jó hangulatban teljen a munka. A ház söre projekt működik, szeretik, fogyasztják a vendégek.

Pszt…elárulok egy titkot: hamarosan más típusú sörök is érkeznek „ház söre”-ként.

Shadow Club

9022 Győr, Bajcsy-Zsilinszky út 3.

https://www.facebook.com/ShadowGyor

 

Nyitva tartás:

Hétfő: 17:00-24:00

Kedd: 14:00-24:00

Szerda: 14:00-24:00

Csütörtök: 14:00-24:00

Péntek: 14:00-04:00

Szombat: 16:00-04:00

Vasárnap: 17:00-24:00