INGYENES SZÁLLÍTÁS! 15.000 Ft feletti vásárlás esetén csomagpontra, 20.000 Ft feletti vásárlás esetén házhoz. Szállítási információk itt.

Blog

VASKAKAS LELŐHELYEK - LIMA PUB & HOSTEL

Vida Norbert
Vida Norbert
2019.02.22 11:14
VASKAKAS LELŐHELYEK - LIMA PUB & HOSTEL

Ebben a sorozatban olyan vendéglátóhelyeket mutatunk be Neked, amelyek kínálatában megtalálod a Vaskakas söröket, és ahol söreink különösen jól érzik magukat.

Első állomásként a Lima Pub&Hostelt szeretnénk bemutatni, mint a Vaskakas Sörfőzde legerősebb bástyáját. A Lima Pub Győr elsőszámú kézműves sörözője, az emeletén található Lima Hostel pedig az egyetlen Hostel, ami a városban működik. A belváros szívében, az Arany János utcában található ez a hangulatos bár. Helyiekhez szólva: ha az Üvegpalota felől sétálsz a Baross Úton, akkor a Csónakos szobornál balra fordulva, az Arrabónával szemben ;).

Ebben a pubban találod Győr legszélesebb kézműves sörkínálatát. A hűtőkből közel 100 féle kézműves és kisüzemi sör közül választhatod ki a Neked leginkább tetsző sörstílusokat. Ha nem megy a választás, kérjed a felkészült, szakmailag képzett pultosok segítségét. 5 csapjáról pedig mindig kérhetsz Vaskakas söröket. A ház söre, a Limalé (Limalé – Lima Ale – érted... J ) szintén a Vaskakas Sörfőzdében készül.

 

A LIMA PUB&HOSTEL BEJÁRATA AZ ARANY JÁNOS UTCÁRÓL

A Lima Pub&Hostel bejárata az Arany János utcáról

A LIMA PUB-BAN 5 CSAPRÓL FOLYNAK A KÉZMŰVES SÖRÖK

A Lima Pub-ban 5 csapról folynak a kézműves sörök

 

 

Hogy is kezdődött…

Az együttműködésünk úgy indult, hogy 2016 augusztus 20-án lepalackoztuk első főzetünket, majd szeptemberben nekiláttunk viszonteladókat keresni. Nem volt kérdés a számunkra, hogy felkeressük a Beerkát, amely akkoriban a győri kocsmaélet egyik legkedveltebb és leghangulatosabb helyszíne volt. Ők abszolút nyitottak voltak ránk, örültek, hogy nyílt egy helyi sörfőzde. Egyből bevettek minek a kínálatukba. Nagyon szép emlékeink vannak a Beerkával kapcsolatban. Itt tartottuk életünk első sörpremierjét.

A Comedias sörünket mutattuk be először. Nagy volt az érdeklődés, szinte azonnal elfogyott az első 30 literes hordónk. Innentől kezdve minden sörünk premierje a Beerkában, illetve azóta már a Limában kerül megrendezésre. A főzde után ez az első hely, ahol találkozhattok újdonságainkkal.

Egy év Beerka után a kézműves pub kinőtte a pincét, és birtokba vette az épület földszintjét is egy kis hangulati átalakítással egybekötve. Ekkor kapta a hely a Lima nevet.

 

 

Comedias sörünk ősbemutatója a Beerkában

 

Lima Pub&Hostel – a sörész és a borász találkozása.

Aztán egy nap a hely akkori tulajdonosa megkérdezte tőlünk, hogy nem kell-e nekünk egy kocsma… Ő ugyanis külföldön, melegebb éghajlatokon képzelte el vendéglátós karrierjének folytatását. Tetszett az ötlet, de eléggé keményfának bizonyult volna egyedül belevágni ebbe az üzletbe zéró vendéglátós tapasztalattal. Ezekben a napokban futottunk össze Deé Jani borász barátunkkal, aki arról mesélt, hogy szeretne nyitni egy kocsmát. Egy-két sör után összeállt a képlet. Egy sörész és egy borász szerelemgyermekeként fogja tovább folytatni a Lima a működését. Hozzátennénk, hogy még mindig zéró vendéglátós tapasztalattal, de annál nagyobb szívvel és elköteleződéssel. És ha már így alakult, gyorsan kibéreltük az épület emeleti részét is, ahol berendeztük Győr első hostelét is, gondolván azon vendégeinkre, akik egy hosszúra nyúlt sörözés után nem tudják megoldani a hazamenetelt, illetve azon utazókra, akik szeretnék megismerni Győr legjobb söreit és borait.

DEÉ JÁNOS BORÁSZ ÉS VIDA NORBERT SÖRFŐZŐMESTER

Deé János borász és Vida Norbert sörfőzőmester, a Lima Pub&Hostel tulajdonosai

 

Azóta is töretlen lelkesedéssel dolgozunk azon, hogy vendégeink igazán jól érezzék magukat nálunk. Folyamatosan tartunk sörkóstolókat, baráti beszélgetésekre hívunk más neves sörfőzdéket, koncerteket, zenés eseményeket szervezünk. Rendezvényekről itt olvashatsz: https://www.facebook.com/pg/limapubandhostelgyor/events/?ref=page_internal

Mindemellett folyamatosan bővítjük Győr legnagyobb sörválasztékát. A sörök mellett a borok és a rövid italok kínálata is említésre méltó. Ritkaságszámba menő röviditalokkal, különleges whisky-kel és ginekkel várunk Téged is.

 

A HAMISÍTATLAN LIMALIFE

A hamisítatlan Limalife

 

Ha szeretnél még olvasni rólunk, akkor látogass el a Kocsmaturista népszerű bolgjára, ugyanis ő is járt már nálunk, és ahogy az írásából kiderül, igazán jól érezte magát. A Kocsamturista nálunk szerzett tapasztalatairól itt olvashatsz: https://kocsmaturista.hu/2018/11/05/kocsma-sorcikknek-szamit-uj-kocsmalatogatasok-magyarorszagi-sorcikkgyujto-klubbal/

Lima Pub and Hostel

9024 Győr, Arany János utca 13.

https://www.facebook.com/limapubandhostelgyor/

Nyitva tartás:

Kedd: 17:00-23:00

Szerda: 17:00-23:00

Csütörtök: 17:00-23:00

Péntek: 17:00-02:00

Szombat: 17:00-02:00

Vasárnap: 17:00-20:00