INGYENES SZÁLLÍTÁS! 15.000 Ft feletti vásárlás esetén csomagpontra, 20.000 Ft feletti vásárlás esetén házhoz. Szállítási információk itt.

Fejlesztés miatt eladóvá vált sörfőzdénk kétedényes 500 literes főzőháza és a hozzá kapcsolódó hűtési rendszer

A Vaskakas Sörfőzdét 2016 nyarán indítottuk ezzel a berendezéssel, azóta a Vaskakas a régió első számú craft sörfőzdéjévé vált.

Kezdetben 2 db 1000 literes erjesztő tartállyal indultunk, jelenleg 6 db 1000 literes és 3 db 2000 literes tartályt szolgál ki ez a főzőház és a hozzá kapcsolódó hűtési rendszer. Az elmúlt hat évben szépen tudtunk fejlődni ezzel a technológiával, de most elérkezett az idő és a lehetőség, hogy a főzőházunkat egy nagyobbra cseréljük.

Főzőházunk kapacitása 500 liter/8 óra, 1000 liter/16 óra, amennyiben a sörlé extrakttartalma 16 ballingot nem lépi túl. Ennél nagyobb extrakttartalom felett valamelyest megnövekedett szűrési idővel lehet számolni.

Az ajánlat tárgyának főbb elemei

Kombinált főzőüst:

Az üst hármas funkciójú: cefrézésre, komlóforralásra és whirpoolozásra alkalmas. Az edény fűtése földgázzal történik. Tartozik hozzá keverőlapát, amely biztosítja a cefre homogén eloszlását. A hőmérséklet és a keverési fordulatszám a vezérlőszekrényről történik. A berendezés mosásához mosógömbök vannak beépítve.

Cefrézési idő két hőlépcsővel: kb. 2 óra

Cefrézési idő három hőlépcsővel: kb. 2,5 óra

Gázfogyasztás: 17 m3/500 liter

Szűrőkád:

A szűrőkádunkkal választjuk szét a sörlevet és a sörtörkölyt, a másláshoz/mosáshoz pedig mosógömb található benne. Az elején kiképzett kitörkölyöző nyíláson pedig ládába könnyedén ki lehet termelni a törkölyt.

Ez az edény szolgál pufferként a sörléhűtés során keletkező forró ivóvíznek is, amit az aznapi második műszakban bekeveréshez vagy az utolsó műszakban a takarításhoz használunk.

Szűrési idő 16 balling alatt: kb. 2-2,5 óra

Kitörkölyözés és takarítás: kb. 25-30 perc

Cefre- és sörlészivattyú:

Élelmiszeripari centrifugálszivattyú, ami a vezérlőszekrényről kapcsolható. Két üzemmód: kézi és automata. Teljesítmény: 0,55 KW, folyadékszállítás: 2 m3/óra, működési hőmérséklet: -10 °C – 110 °C.

Funkciói:

 • ezzel toljuk át a cefrét a szűrőkádba (kézi mód)
 • a szűrt sörlevet egy pufferedény és szintvezérlők segítségével szivattyúzzuk vissza a főzőüstbe (automata mód)
 • forralás végén ezzel toljuk be a forró sörlevet a hőcserélőbe léhűtéskor (kézi mód)
 • berendezés mosása (kézi mód)

A csövezés flexi tömlőkkel történik, mindig a megfelelő csonkokat bekötjük a szivattyú szívó és nyomó oldalára. Ezek a tömlők részei a berendezésnek, jellemzően DN25 és DN40-es élemiszeripari hollandis csatlakozók vannak a gyors és egyszerű szerelés végett.

Sörléhűtő:

Két szekcióból álló PAP4 típusú lemezes hőcserélő, első szekcióban csapvíz a hűtőközeg, második szekcióban a hűtési rendszer puffertartályának a vize van keringetve. A forralás végén kb. 20-25 perc alatt lehűthető a teljes főzet 18-19 °C fokra. Amennyiben lagert főzünk, akkor 30-35 perc alatt tudunk lehűteni 12 °C fokra.

Belépő oldalon található egy rozsdamentes 0,5 mm-es szűrő, ami megszűri a sörlevet, mielőtt a hőcserélőbe lépne. A whirpoolozást követően egyébként nagyon kevés szennyeződés akad fenn ezen a szűrőn.

Kilépő oldalon található egy rozsdamentes hőmérő, amivel látható a kilépő sörlé hőmérséklete, illetve egy fokozatmentes pillangószelep, amivel szabályozható a kilépő sörlé hőmérséklete.

Az első hűtési szekcióban használt csapvizet a szűrőkádban fogjuk fel a következő bekeveréshez vagy a takarításhoz.

A teljes berendezés nagyon jól mosható szivattyúval.

Főzőházi vezérlőszekrény:

A vezérlőszekrény segítségével kapcsoljuk a főzőház különböző funkcióit: a gáz főkapcsolót, a főzőüst hőmérséklet vezérlését, a keverők fordulatszámát, a szivattyút és a hőcserélő második szekciójának a hűtését.

Hűtőberendezés:

Áll egy beltéri és egy kültéri egységből, valamint egy vezérlőszekrényből.

A beltéri egység egy 1 m3-es hűtési pufferedény, amit a 9 db tartályunk hűtésére és a léhűtés második szekciójában használunk. Jelenleg vízzel van feltöltve, de az új tulajdonos dönthet úgy, hogy víz-glükol oldattal tölti fel és lejjebb viszi a működési hőmérsékletét 0 °C alá néhány fokkal.

A kültéri egység egy elég masszív aggregát trópusi kondenzátorral. 

Miért érdemes ezt a berendezést választanod:

 • rövid megtérülési idővel számolhatsz
 • gazdaságos üzemelés
 • ez a berendezés már bizonyított, nézd meg a termékeinket
 • gyere el főzési napra, hogy megtanulj vele főzni, akár többször is
 • biztosítunk tanácsokat a főzdéd kialakításához
 • ránkcsöröghetsz, ha valamilyen kérdésed merül fel a későbbiekben
 • szükség esetén utólag tudunk támogatni az új főzdédben (ez már nem része az ajánlatnak)

Amiről az új tulajdonosnak kell gondoskodni, hogy teljes legyen az üzem

Az alábbi eszközöket az ingatlanon felül neked kell biztosítani, de nagyon szívesen teszünk javaslatot, hogy mit honnan érdemes beszerezni:

 • Malátaroppantó
 • Melegvíz előállítás a cefrézéshez és másláshoz
 • Erjesztőtartályok
 • Palacktöltő/doboztöltő
 • Címkéző
 • Hordómosó
 • Mosószivattyú

A fentiekben leírt berendezéseket szeretnénk egyben értékesíteni, így képeznek egy jó technológiai egységet.

További információ:

Vida Norbert

Ügyvezető, sörfőző mester

norbert.vida@vaskakas.com

+36302060126

Irányár: 14 900 € + áfa