INGYENES SZÁLLÍTÁS! 15.000 Ft feletti vásárlás esetén csomagpontra, 20.000 Ft feletti vásárlás esetén házhoz. Szállítási információk itt.

Blog

Győr 750

2021.07.19 16:08
Győr 750

Győr750 a Vaskakas Sörfőzdében is!

 

A 2021-es év különlegesnek számít Győr életében, hiszen idén ünnepeljük várossá válásunk 750-ik évfordulóját.

Az ünneplésből a Vaskakas Sörfőzde is kiveszi a részét! Jubileumi megjelenést kölcsönöztünk Győri Pils sörünknek e jeles ünnep tiszteletére.

 

TÖRTÉNELMI ÁTTEKINTÉS

Győr mindig is fontos központja volt térségünknek, a legrégibb múltra visszatekintő városaink egyike. Kialakulásától kezdve folyamatosan kiemelkedő szerepet töltött be országunk életében, ahogy napjainkban is.

Már a római korban Arrabona néven polgárváros állt itt, a Mosoni-Duna, a Rába, a Rábca és a Marcal folyók találkozásánál.

Az államalapítás idején püspökséget és ispánságot kapott Szent István királyunktól, majd V. István király 1271-ben, 750 évvel ezelőtt kiváltságlevelével városi címet ajándékozott a településnek. Ezt ünnepeljük az idei jubileumi évben.

 

 

MIT JELKÉPEZ A GYŐR750 LOGÓ?

A végvári időkben Győrt erődvárossá építették ki: a mai belváros területét várfallal vették körbe, amelyet hét bástya és egy félbástya védelmezett. E hatalmas védőművek a legkorszerűbb várépítési elveknek megfelelően füles bástyák voltak. Az új logó a Füles Bástya jellegzetes kontúrját idézi. Az aranyszín jelképezi a 750-es jubileum fontosságát, az ünnep magasztosságát.

GYŐRI PILS - GYŐR 750 KÜLÖNKIADÁS

Mi, itt a Vaskakas Sörfőzdében mindig is büszkék voltunk városunk hagyományaira, így igazi lokálpatriótákként mi is szerettük volna kivenni a részünket az ünneplésből.

Győrben és környékén nagy népszerűségnek örvendő Győri Pils sörünket öltöztettük fel "ünnepi ruhába".

2021. év során limitált kiadású Győri Pils sörünkön is megjelenik a Győr750 logó. A címkéről nem hiányozhat a győri Városháza sem, ami szintén ismert szimbóluma városunknak.

A címke sárga alapszíne pedig megőrzi a kisüzemi sörfőzdék vagány stílusát.

Győr750 ünnepi Győri Pils söreinket keresd Mintaboltunkban és viszonteladó partnereinknél!