INGYENES SZÁLLÍTÁS! 15.000 Ft feletti vásárlás esetén csomagpontra, 20.000 Ft feletti vásárlás esetén házhoz. Szállítási információk itt.

Blog

Arrabona Tea Party

Vida Norbert
Vida Norbert
2019.07.16 15:02
Arrabona Tea Party

Arrabona Tea Party

Unique Line sorozatunk harmadik tagja a célegyenesben

Mi lenne, ha a Vaskakas Sörfőzde session IPA-ját összekevernénk a legjobb minőségű kínai zöldteával a győri Demmers Teehaus Újvilág jóvoltából? A kérdés nem csak költői, az eredményt 1000 liter erejéig meg is kóstolhatod. A session IPA-hoz használt gyümölcsös, citrusos komló és a klasszikus kínai tea élénkzöld ízkaraktere szépen harmonizálnak, létrehozva egy meglepően könnyed, világos, frissítő sört. Alacsony alkoholfoka és aromagazdagsága miatt ez a sör a legjobb választás egy meleg, nyári estén.

Felhasznált tea: China Chun Mee, Demmers Teehaus, Győr, Újvilág u. 1.

Érkezik a UniqueLine sorozatunk harmadik tagja

Az Arrabona Tea Party sörünk UniqueLine sorozatunk harmadik tagja. A UniqueLine egyszeri és megismételhetetlen. 2019 elején indult sorozatunkban alkotási vágyunkat és kreativitásunkat éljük ki. A sorozat minden tagja egyszeri főzet, így csak limitáltan áll rendelkezésre. UniqueLine sorozatunk harmadik tagja egy könnyed session IPA, amit zöld teával ízesítettünk.

Arrabona Tea Party

Alc. 4,3%, IBU:45, Balling fok: 11°

Session IPA a legjobb minőségű kínai zöld teával:

Mi is az a session IPA? Egy könnyed, világos, nyári sör, mely lazább a hagyományos értelemben vett IPA-nál. Alacsonyabb az alkoholtartalma, mindössze 4,3%, viszont ugyanúgy komlótúlsúlyos, mint a nagytestvére. A gyümölcsös komlóval gazdagon fűszerezett sört mi még megkínáltuk egy jó nagy adag zöld teával, hogy még jobban essen a nyári melegben.

Arrabona Tea Party

A győrújbaráti Vaskakas Sörfőzde és a győri Demmers Teaház Újvilág egyaránt magas minőségű, prémium termékkínálatukról ismert cégek a maguk területén. Első hallásra talán furán hangzik a sör és a zöld tea párosítása, de ha hozzáértő szakemberek dobják össze a tudásukat és a legjobb alapanyagokat használják fel, akkor abból garantáltan valami szokatlanul jó fog kisülni, vagyis jelen esetben inkább kifőni.

„ Ennek a sörnek egy hidegen komlózott session IPA az alapja, melyet gazdagon megkínáltunk zöld teával. A gyümölcsös, citrusos komló nagyon jól illeszkedik a zöld tea ízkarakteréhez. A szokatlan párosítás egy meglepően könnyed és frissítő, kicsit kesernyés sört eredményezett.” Magyarázza Mórocz Tibor, a Vaskakas Sörfőzde sörfőző mestere, aki a receptet is megalkotta.

„A „teaművészet” szerelmeseként minden érdekel, ami a teával kapcsolatban áll. Ezért is fogadtam nagy lelkesedéssel a Vaskakas Sörfőzde ötletét, hogy készítsünk sört, melyet teával ízesítünk. Napokig gondolkoztam, hogy a több száz teakülönlegességünk közül melyik harmonizálna leginkább egy kissé kesernyés, szénsavas, gazdagon komlózott sörrel. Végül két teát választottam ki, ezekkel készültek a kísérleti főzetek. A kísérleti sörök kóstolgatása során egyöntetűen a China Chun Mee nevű, Kínából származó, kiváló minőségű zöldtea mellett tettük le a voksunkat. Az eredménnyel száz százalékig elégedett vagyok. Bíztatok minden teakedvelőt és persze sörkedvelőt, hogy kóstolja meg ezt a kollaborációs főzetet.” Nyilatkozta Horváth Zsolt, a Demmers Teaház Újvilág tulajdonosa.

„UniqueLine sorozatunkban limitált kiadású, egyszeri főzetek jelennek meg, mellyel alkalmat termetünk magunknak, hogy szabadon kísérletezzünk. Más vállalkozásokkal való együttműködéseink egyúttal lehetőséget is biztosítanak arra, hogy fejlesszük magunkat, újításokat vezessünk be, és új közönséget szólítsunk meg. UniqueLine sorozatunk első tagja egy borászattal való kollaboráció volt. A Deé Pincészet kései szüretelésű rajnai rizling mustjával erjesztettük le Charlatan sörünket. Ezt követte a Summer is Coming nevű belga saison sörünk, melyet citromnáddal ízesítettünk, most pedig Arrabona Tea Party névre keresztelt saisson IPA-nk debütál, melybe zöld teát főztünk. Büszke vagyok a kollégáimra, Kányási Balázsra, aki felvetette a zöld tea gondolatát, mint lehetséges fűszere a sörnek, és Mórocz Tibor sörfőző mesterünkre, aki kifejlesztette a receptet.” Mondta Vida Norbert, a Vaskakas Sörfőzde tulajdonosa.

Mikor debütál?

2019 július 27-én szombaton teadélutánt tartunk a Lima Pub-ban, ahol először kóstolhatjátok meg az Arrabona Tea Party-t. A szokásokhoz híven Happy Hour akcióval várunk Titeket, ahol mindenki a vendégünk 1dl/fő kóstolóra.

Az eseményt itt nézheted meg:

https://www.facebook.com/events/2101570799964718/?active_tab=about

Előtte nap, 2019. július 26-án premier előtti zártkörű sörkóstolót tartunk a Vaskakas klubtagoknak, azaz törzsvásárlóinknak a Vaskakas Sörfőzdében…Talán nem isszuk meg az egész készletet, és hagyunk Nektek is egy kis sört! :)

 

A Lima Pub&Hostel címe: Győr, Arany János utca 13.