INGYENES SZÁLLÍTÁS! 15.000 Ft feletti vásárlás esetén csomagpontra, 20.000 Ft feletti vásárlás esetén házhoz. Szállítási információk itt.

Blog

Summer is coming

2019.04.11 15:22
Summer is coming

Winter Summer is Coming

Unique Line sorozatunk második tagja megérkezett!

Könnyed, világos saison fehér habkoronával, citromnáddal ízesítve. Illatában észteres, fűszeres és gyümölcsös. Ízében frissítő, könnyed, üde, igazi nyári sör citrusos ízvilággal, melyet malátás jegyek támasztanak meg. Komlózása és keserűsége is visszafogott, hogy a citrusos zamat domináljon.

Saison citromnáddal ízesítve

Alc 5,4%, IBU:15, Ballingfok:11°

Érkezik a UniqueLine sorozatunk második tagja

A Summer is Coming sörünk a UniqueLine sorozatunk második tagja. A UniqueLine egyszeri és megismételhetetlen. 2019 elején indult sorozatunkban alkotási vágyunkat és kreativitásunkat éljük ki. A sorozat minden tagja egyszeri főzet, így csak limitáltan áll rendelkezésre. A Pannonhalmi Charlatan után második tételként egy belga saisont főztünk le, melybe egy jó nagy adag citromnád is került.

SAISON = SZEZON

Kezdetben belga mezőgazdasági munkások fogyasztották ezt a könnyed, frissítő sört. A „szezon” név arra utal, hogy általában télen főzték le, amikor nem volt munka a szántóföldeken, aztán a meleg nyári napokon ezzel az itallal frissítették fel magukat a dolgos aratók, tehát a fogyasztása szezonjellegű. Elvárás e stílussal szemben, hogy könnyed és szomjoltó legyen, ne üsse fejbe a jó munkásembereket.

Summer is coming

Megállíthatatlanul közeleg a nyár, és idén is hozza magával a hetekig tartó forró hőhullámokat. A hőmérő higanyszála hamarosan a +30-as tartományba fog felkúszni. A Nap szinte forrón perzseli a városokat, olvad az aszfalt, az utcákon árnyéktól árnyékig sietünk, a fagyi szétfolyik a tölcsérben. Ez az idő szinte kibírhatatlan a munkahelyeken. Nem tudunk koncentrálni, csak és kizárólag a szabadságra, a Balatonra vagy egy közeli strandra tudunk gondolni.

Mikor már az utolsókat rúgod egy átizzadt nap után, be fogsz nyúlni a hűtőbe, hogy előránts egy üveg Sumer is Coming Vaskakas sört, amely mégis csak meggyőz arról, hogy az élet szép. Megszisszented, kitöltöd egy pohárba, egy rövid ideig gyönyörködsz a fehér habkoronában, a világos sör színében, melyben a buborékok fürgén szöknek a felszínre. Megfogod a pohár oldalát, amely lehűti a tenyeredet, ezzel egy kis enyhet adva a hőségben. Most a szádhoz emeled, mielőtt megkóstolnád, még megszimatolod a frissítő nedűt. Finom, friss, intenzív és citrusos. Majd elérkezik a pillanat, melyet egész nap vártál. Belekortyolsz, és élvezed, ahogy a citromos, hűs, szénsavas ital szinte szétáramlik a testedben, visszaállítva az optimális hőmérsékletedet. Nyelsz egy nagyot, majd még mohóbban húzod le a pohárban maradt sört, megvárva, míg az utolsó cseppek is kiürülnek a poharadból. Ez finom volt, gondolod megelégedve.

Mikor debütál?

Április 15-én tér vissza a Trónok harca a záró évaddal. Már nagyon várjuk! Ugyanilyen izgatottan várjuk április 26-át is, amikor új sörünk, a Summer is Coming debütálni fog a győri Lima Pub&Hostelben 18:00 órától. Előtte 17:00 órától Happy Hour akcióval várunk Titeket, ahol mindenki vendégünk lesz 1dl/fő kóstolóra.

Itt tudod megnézni sörpremierünk Facebook eseményét a Limában.

A Lima Pub&Hostel címe: Győr, Arany János utca 13.