INGYENES SZÁLLÍTÁS! 15.000 Ft feletti vásárlás esetén csomagpontra, 20.000 Ft feletti vásárlás esetén házhoz. Szállítási információk itt.

Blog

uniqueline - Avagy a Vaskakas Sörfőzde limitált sorozata

Vida Norbert
Vida Norbert
2019.02.14 14:34
uniqueline - Avagy a Vaskakas Sörfőzde limitált sorozata

Egyszeri és megismételhetetlen. 2019-ben induló új sorozatunkban alkotási vágyunkat és kreativitásunkat éljük ki. UniqueLine név alatt olyan limitált kiadású sörök hagyják el a Vaskakas Sörfőzde kapuit, amikkel átlépjük a megszokottság határait. Kreatívan válogatjuk össze az alapanyagokat, fittyet hányva a német sörtisztasági törvényre.

Előzmények – teljessé vált alap szortimentünk

2018 év végére teljessé vált az alap szortimentünk, már 6 féle sör alkotja a Vaskakas Sörfőzde kínálatát.  Söreink között az alábbi sörstílusok kapnak helyet: IPA, APA, Belga dubbel, Angol Bitter, Dunkelweizen, Robust Porter. Megelégedve szemléltük széles sörválasztékunkat, amelyből mindenki megtalálhatja a neki tetsző stílust, legyen az világos vagy sötét, keserű vagy édes, búza vagy árpasör.

„De mihez kezdünk 2019-ben?”

Azonban megelégedettségünk nem tartott sokáig, ugyanis hamar felmerült bennünk a kérdés, hogy ez mind szép és jó, de mihez fogunk kezdeni 2019-ben. Ugyanis mi szeretjük az izgalmakat, a kísérletezéseket, a receptalkotás örömét, és ezekről nem vagyunk hajlandóak lemondani a jövőben sem. Így határoztuk el, hogy körülbelül kéthavonta limitált kiadású, különleges sörökkel fogjuk szórakoztatni magunkat és a sörkedvelőket.

Limited Edition sorozatunknak a UniqueLine nevet adtuk

Új sorozatunknak a UniqueLine nevet adtuk, utalva arra, hogy ezek a sörök mások, mint az eddig megszokott Vaskakas sörök. Egyszeriek és megismételhetetlenek. Átlépjük a megszokottság és a német sörtisztasági törvény határait, és kreatívan fogjuk összeválogatni az alapanyagokat. 2019 év a felfedezésekről fog szólni! Érdemes lesz figyelni, mivel minden tételt csak egyszer főzünk le.

Részletek

Körülbelül két havonta fognak megjelenni a UniqueLine széria tagjai. Így lesz elég időnk olyan magas minőségű, jól átgondolt söröket előállítani, amilyeneket elvárunk magunktól. A Unique Line sorozat mellett továbbra is meg fognak jelenni a már megszokottnak tekinthető, visszatérő söreink is, amilyen a születésnapi sörünk szeptemberben és a hop harvest friss komlóval főzött sörünk november elején. Ha ilyen gyakorisággal jelenünk meg limitált szériás söreinkkel, talán még a fogyasztóink is le tudják követni és fel tudják dolgozni az újdonságokat.

UniqueLine sorozatunk első tagja: Pannonhalmi Charlatan

UniqueLine sorozatunk első tagja hamarosan megérkezik. A neve: Pannonhalmi Charlatan. Ahogy a neve is elárulja, alapsörnek a Charlatan belga dubbel sörünket választottuk, amit a Pannonhalmi Borvidékről származó rajnai rizling musttal erjesztettünk le. A végeredmény egy illatában szőlős, ízében szőlős-mazsolás jegyeket hordozó belga sör lett. A Pannonhalmi Charlatan sörünkről és a szüret viccesre sikeredett részleteiről itt olvashatsz.

Továbbiak:

UniqueLine sorozatunk további tagjai megalkotásánál is szeretnénk felhasználni extra alapanyagokat, amiket a környékbeli termelőktől fogunk beszerezni. Fontosnak tartjuk a helyiek összefogását és ezáltal szűkebb hazánk népszerűsítését.

UniqueLine sorozatunk mellett nem feledkezünk meg az alap szortimentünkről sem. A Comedias, a Charlatan, a Münchausen, a Johnny B. Good, az Amercian Hop Dog, vagy éppen a Porter már nem ismeretlenek a sörkedvelők előtt. Receptjeinket és söreinket tovább fogjuk tökéletesíteni, és csiszolgatjuk, mint egy gyémántot.

 

Ha nem szeretnél lemaradni újdonságainkról, iratkozz fel hírlevelünkre!

Söreink megrendelhetőek webáruházunkból is: shop.vaskakas.com

 

Egészségünkre!

Vida Norbert

sörfőző mester