INGYENES SZÁLLÍTÁS! 15.000 Ft feletti vásárlás esetén csomagpontra, 20.000 Ft feletti vásárlás esetén házhoz. Szállítási információk itt.

Blog

Innovatív hordómosási eljárás és informatikai hálózatfejlesztés (GINOP-2.1.8-17)

Vida Norbert
Vida Norbert
2019.07.15 18:42
Innovatív hordómosási eljárás és informatikai hálózatfejlesztés (GINOP-2.1.8-17)

2018 őszén hosszas előkészítési munkát követően pályázatot nyújtottunk be a „A KKV-k versenyképességének növelése adaptív technológiai innováció révén” című felhívás alapján, majd 2019.01.15-én készhez vehettük a támogatói okiratot. Nagy öröm volt számunkra, hogy a pályázat keretében vehettünk:

  • egy új automata hordómosót,
  • 3 db erjesztőtartályt és
  • egy szerver számitógépet.

A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretén belül a Pénzügyminisztérium, mint Támogató által 2017. november 6-án meghirdetett „A KKV-k versenyképességének növelése adaptív technológiai innováció révén” című felhívás alapján a VASKAKAS és Társa Kft., mint támogatást igénylő 2018.09.27. napon támogatási kérelmet nyújtott be. A benyújtott pályázat pozitív elbírálásban részesült, majd a pályázati projekt sikeresen megvalósult 2019-ben.

A kedvezményezett neve: VASKAKAS és Társa Kft.

A Projekt címe: „Innovatív hordómosási eljárás és informatikai hálózatfejlesztés a Vaskakas Sörfőzdében”.

A szerződött támogatás összege: 5 077 045 Ft

A támogatás mértéke: 50 %

A projekt tartalmának bemutatása:

Az automatizált hordómosás lehetővé tette, hogy az elkészült söröket hamarabb kiszereljük, mivel jelentősen csökkent a hordómosásra fordított idő. Az automatizált hordómosó kapacitása sokkal nagyobb termelési volument tesz lehetővé. Az erjesztő tartályok számának növelésével a meglévő termékpaletta tovább bővült, a beszerezett tartályok alkalmasak alsó erjesztésű sörök készítésére is, nem csak felső erjesztésű sörök készítésére.

Az automatizált hordómosóval lehetőség nyílt, hogy a környékbeli kisüzemi sörfőzdéknek olyan szolgáltatást nyújtsunk, hogy a koszos hordóikat elmossuk egy szolgáltatási díj fejében.

A korábbi kézi hordómosási eljárásunk minőségi kockázatot rejtett magában, mivel a mosás nem egy zárt rendszerben történt, illetve benne rejlett az emberi hiba lehetősége, hogy a mosási fázisokat felcseréli a munkatárs. Az automatizált hordómosás zárt rendszerben történik, így az elmosott hordó tisztasága és sterilitása egy hosszabb szavatossági időt tesz lehetővé, ami nem elhanyagolható a viszonteladók szemszögéből. Így a hordós sörök tovább eltarthatóak.

A korábbi kézi hordómosási eljárással óránként 3-4 hordó elmosása volt lehetséges, míg az automatizált hordómosás óránként 15-20 hordó elmosására alkalmas. Valamint az első hordó elmosása után meg lehet kezdeni a hordók töltését is, párhuzamosan a hordók mosásával úgy, hogy nem kell hozzá még egy munkatársat bevonni a munkafolyamatba. Az informatikai fejlesztés pedig lehetővé tette a külső munkavégzést az értékesítés során, így a megrendelések azonnal rögzíthetők a partnerek látogatása alkalmával.

A projekt tényleges befejezés dátuma: 2019.07.15

A projekt azonosító száma: GINOP-2.1.8-17-2018-03210