INGYENES SZÁLLÍTÁS! 15.000 Ft feletti vásárlás esetén csomagpontra, 20.000 Ft feletti vásárlás esetén házhoz. Szállítási információk itt.

Blog

Shadow Club - Győr

ahol minden nap szól a Rock'N'Roll

 

Ebben a sorozatban olyan vendéglátóhelyeket mutatunk be, amelyek kínálatában megtalálod a Vaskakas söröket, és ahol söreink különösen jól érzik magukat. Most a Shadow Pub-ot hoztuk el Nektek Győr belvárosából, a Bajcsy-Zsilinszky út 3. szám alól.

Gemenc Distillery x Vaskakas Sörfőzde x Lima Pub&Hostel

2023 igazán különleges év, mivel egy napra esik a Nyitott Főzdék Napja a Whiskey világnapjával. Ezt az egyezőséget méltán meg fogjuk ünnepelni egy igazi italkuriózum debütálásával.

Május 20-án a Lima Pubban, a Vaskakas Sörfőzde pultjában és a gemenci whisky manufaktúrában először kóstolhatod meg a 0006-4+S Bronz és a 0046+S Bronz Single barrel whiskey-k Vaskakas söröshordóiban utóérlelt limitált kiadásait.

Karácsonyi hangulat a Vaskakas Sörfőzdében!

Szeretnénk bemutatni Nektek, hogy milyen ajándékötletekkel készülünk az Ünnepekre!

 

Szépen-lassan közeleg a Karácsony!

A gyönyörű, színes ősz után talán még nehéz elhinned, de elérkezett az év legmeghittebb időszaka, az Advent, és pillanatok alatt itt lesz a Karácsony.

Az ünnepre való hangolódás, mint a karácsonyi dekorációk előkeresése, a Last Christmas hallgatása mindannyiunk számára melegséget hoz az elkövetkezendő hideg, téli időben.

Ne engedd, hogy a stresszes ajándékvásárlás elvegye a készülődés örömét!

Bemutatjuk izgalmas ajándékötleteinket, melyekkel biztosan örömet szerzel szeretteidnek!

Összes karácsonyi ajándékunkat ezen a linken találod meg.

Amennyiben december 20-ig megrendeled a termékeket, Karácsonyra garantáltan odaér az ajándék! December 20. után leadott rendelések esetében nem tudjuk garantálni a kiszállítást december 24-ig.

ÉLJ A KEDVEZMÉNYEKKEL!

Legyél Te is Vaskakas Törzsvásárló!

Olimpiai hangulat a Vaskakas Sörfőzdében!

Tisztelgünk az ETO egykori Olimpiai bajnok labdarúgói előtt!

 

A 2020-ra tervezett Olimpia a járványhelyzet miatt 2021-ben kerül megrendezésre, így egy évvel tovább kellett várnunk az izgalmas sporteseményre!

Mi, itt a Vaskakas Sörfőzdében már olimpiai hangulatba kerültünk!

A szurkolói kedvet tovább fokozzuk azzal, hogy az ETO FC Győr sörét, az ETO Pils-t új, olimpiai címkékkel öltöztettük fel, melyen egykori olimpiai bajnokok képei láthatóak.

Győr750 a Vaskakas Sörfőzdében is!

 

A 2021-es év különlegesnek számít Győr életében, hiszen idén ünnepeljük várossá válásunk 750-ik évfordulóját.

Az ünneplésből a Vaskakas Sörfőzde is kiveszi a részét! Jubileumi megjelenést kölcsönöztünk Győri Pils sörünknek e jeles ünnep tiszteletére.

Sunshine Reggae 6PACK, ha valami igazán frissítőre vágysz

Könnyed, világos saison fehér habkoronával, citromnáddal ízesítve. Illatában észteres, fűszeres és gyümölcsös. Ízében frissítő, könnyed, üde, igazi nyári sör citrusos ízvilággal, melyet malátás jegyek támasztanak meg. Komlózása és keserűsége is visszafogott, hogy a citrusos zamat domináljon.

"Egy igazi, nyakalós fajta"

 

Ha még többet szeretnél tudni a sör sztorijáról, olvasd el blogbejegyzésünket. >

Űrtartalom:
6x0,33 l
Stílus:
Lemongrass Saison
Raktáron: 75 db
8 800 Ft

Milyen italok készülnek árpamalátából?

 

Köztudott, hogy az emberi leleményesség nem ismer határokat, ha alkoholos ital előállításáról van szó! Gyakorlatilag mindent képesek vagyunk leerjeszteni, ami tartalmaz némi cukrot. Magyarországon legnagyobb hagyományai a bornak és a pálinkának vannak. Ezeknél az italoknál a gyümölcsben található gyümölcscukor az, amit a levegőben élő baktériumok és élesztőgombák feldolgoznak, és alkohollá alakítanak. Tőlünk északabbra és hidegebb éghajlatokon kevesebb gyümölcs terem, így meg kellett találni az erjeszthető gyümölcscukor alternatíváját. Oroszországban a vodkát burgonyából készítik, míg a közép-ázsiai nomádok a kancatej laktóz tartalmát erjesztik le. A japánok nemzeti itala, a szaké pedig a rizs erjesztésével készül.

 

ETO Pils a Vaskakas Sörfőzdéből

 

Nagy örömmel mutatjuk be ETO Pils sörünket, mely a Vaskakas Sörfőzde és az ETO FC Győr csapatmunkájának eredménye. 

Hogyan lettem sörfőző mester?

A sörfőző mesterség nem csak egy munka, ez egy életstílus. Ez nem egy olyan pozíció, amibe csak úgy véletlenül belecsöppensz.

Hogy miért lettem sörfőző mester? Ha őszintén szeretnék válaszolni, egyszerűen csak azért, mert szeretem a kihívásokat, és szeretem a craft söröket.

5+1 dolog, amit eddig nem tudtál a sörfőző mesterről

 

A sörfőző mester feladata nem csak abból áll, hogy sört kóstoljon, és új recepteket fejlesszen. Bonyolult gépezeteket üzemeltet, komplex méréseket végez, takarít, jegyzetel, egyszóval sokat dolgozik azon, hogy a kedvenc söröd a poharadba kerüljön. De kik is valójában ezek a mesterek? Bizonyára sokunk elméjében él a kép, miszerint a sörfőző mesterek szakállasak, sörhasuk van, és talán irigykedve gondolunk arra, hogy a munkájuk egyben a hobbijuk is, és fizetést kapnak azért, hogy egész nap sört kóstoljanak. Nos, ez részben így is van. Na de van a sörfőző mesterségnek egy másik oldala is, amelyről talán még nem is hallottál.

A sörfőzés tényleg boszorkányság?

Sokan gondolják azt, hogy a sörfőzés boszorkányság, mivel nem ismerik azt a folyamatot, ami által pár kiló malátából és komlóból víz hozzáadásával finom, habzó, alkoholos ital keletkezik.

De nem is gondolnátok, hogy nemcsak átvitt értelemben, hanem a szó szoros éretlmében is boszorkányság, amit művelünk!

 

 

 

Porterben sült marhahús

by Ágoston Fanni - Otthon ízei

 

Mit kezd egy gasztroblogger egy üveg Vaskakas Porterrel? Természetesen, megkóstolja. Majd a sör inspirálja, és előkerít még egy üveggel, hogy megfőzze vele a saját receptjét. Így történt ez Ágoston Fannival is, a népszerű Otthon ízei gasztroblog szerzőjével.

Lássuk a receptet!

A kendőzetlen igazság - A COVID19 hatása a Vaskakas Sörfőzdére

 

Ha valamelyest érdeklődsz a kisüzemi sörök és sörfőzdék iránt, valószínűleg Te is nyomon követed a témával kapcsolatban születő híreket. Az elmúlt egy-két hétben több újságcikk is született a kisüzemi sörfőzdék helyzetéről, amelyek gyakran ellentmondásosak. Míg az egyik cikk temeti a főzdéket, addig a másik arról szól, hogy a járványhelyzet az első sokk után inkább pozitívan hatott az iparági szereplőkre.

Sunshine Reggae Saison citromnáddal ízesítve

Megújult az alap szortimentünk!

 

Könnyed, világos saison fehér habkoronával, citromnáddal ízesítve. Illatában észteres, fűszeres és gyümölcsös. Ízében frissítő, könnyed, üde, igazi nyári sör citrusos ízvilággal, melyet malátás jegyek támasztanak meg. Komlózása és keserűsége is visszafogott, hogy a citrusos zamat domináljon.

Mintha már hallottam volna ezt az ajánlót… Ez nem véletlen! 2019-ben indítottuk útjára UniqueLine sorozatunkat. Az ide tartozó söreink kísérleti főzetek, amellyel alkotási vágyunkat és kreativitásunkat fejezzük ki. A sorozat második tagjaként jelent meg a Summer is Coming nevű kísérleti sörünk, melyet most beválasztottunk az alap szortimentünkbe, miután még egy kicsit csiszoltunk a recepten.

Tippek, hogy sörözz a karantén idején

 

Korábban talán szívesen mentetek el a haverokkal a helyi kézműves sörözőbe egy kemény hét után levezetni a feszültséget. Ennek most egy időre vége. De egy kis kreativitással továbbra sem kell lemondanotok a közös sörözés élményéről. Szervezzetek sörözést otthon! Mármint mindenki a saját otthonában, hiszen az Internet segítségével online módon is tudtok beszélgetni, és még láthatjátok is egymást. Mutatjuk a lehetőségeket.

"Valami van a levegőben…

     - Valami, ami reggelre szétszed…"

(Halott Pénz - Valami van a levegőben)

Tényszerűen összefoglaljuk a Vaskakas Sörfőzde és minden kisüzemi sörfőzde helyzetét. Ha kíváncsi vagy, hogy mi történik velünk napjainkban, kérünk, olvasd tovább.

Johnny B. Good #4

APA Vaskakas módra

 

Johnny B. Good egy igazi, hamisítatlan hidegen komlózott American Pale Ale, amely nem tűri a korlátokat és a megalkuvást. Ízét a nyár és a szabadság ihlette. Üde, frissítő, gyümölcsös aromáját az amerikai komlóknak köszönheti. Szinte harapni lehet benne az Amarillot és a Magnumot.

Emelem poharam Győrre, a folyók találkozásánál fekvő gyönyörű és élettel teli városunkra, a kultúra és a sport fellegvárára!

És mi van a pohárban? Győri Pils! Pezseg, mint a város, aranyló, mint a Győrt körülölelő gabonamezők.

Koccintsunk együtt közös értékeinkre a friss, zamatos Győri Pils-szel!

Comedias #1

Az angol bohém

 

A Comedias egy nagyon ízletes és ugyanakkor kiegyensúlyozott angol félbarna sör, melyet kellemes karamellás lecsengés tesz teljessé. A hozzáadott komlók gyümölcsös aromát és frissítő ízt adnak neki.

Érdemes vigyázni, veszélyesen itatja magát.

Arrabona Tea Party

Unique Line sorozatunk harmadik tagja a célegyenesben

Mi lenne, ha a Vaskakas Sörfőzde session IPA-ját összekevernénk a legjobb minőségű kínai zöldteával a győri Demmers Teehaus Újvilág jóvoltából? A kérdés nem csak költői, az eredményt 1000 liter erejéig meg is kóstolhatod. A session IPA-hoz használt gyümölcsös, citrusos komló és a klasszikus kínai tea élénkzöld ízkaraktere szépen harmonizálnak, létrehozva egy meglepően könnyed, világos, frissítő sört. Alacsony alkoholfoka és aromagazdagsága miatt ez a sör a legjobb választás egy meleg, nyári estén.

Felhasznált tea: China Chun Mee, Demmers Teehaus, Győr, Újvilág u. 1.

Csopak Borozó - Mosonmagyaróvár

Még hogy az üzletben nincs barátság!

 

Ebben a sorozatban olyan vendéglátóhelyeket mutatunk be, amelyek kínálatában megtalálod a Vaskakas söröket, és ahol söreink különösen jól érzik magukat. Most a Csopak Borozót hoztuk el Nektek Mosonmagyaróvárról.

Winter Summer is Coming

Unique Line sorozatunk második tagja megérkezett!

Könnyed, világos saison fehér habkoronával, citromnáddal ízesítve. Illatában észteres, fűszeres és gyümölcsös. Ízében frissítő, könnyed, üde, igazi nyári sör citrusos ízvilággal, melyet malátás jegyek támasztanak meg. Komlózása és keserűsége is visszafogott, hogy a citrusos zamat domináljon.

Útmutató a sörök világába

„Tessék mondani, ez a sör ipás?”

Győr városa havi rendszerességgel szervezi meg a termelői piacot „Védd a helyit, vedd a kisalföldit” szlogennel. Ezen a piacon mindig nagyon szívesen veszünk részt, mert itt nyílik igazán alkalmunk arra, hogy találkozzunk Veletek, akik érdeklődtök söreink iránt. Jókat szoktunk beszélgetni, és ezek a beszélgetések nagyon fontosak a számunkra, hiszen ezáltal ismerjük meg igényeiteket és azt, hogy valójában mire vagytok kíváncsiak, milyen sört innátok szívesen.

Ebben a sorozatban olyan vendéglátóhelyeket mutatunk be Neked, amelyek kínálatában megtalálod a Vaskakas söröket, és ahol söreink különösen jól érzik magukat.

Első állomásként a Lima Pub&Hostelt szeretnénk bemutatni, mint a Vaskakas Sörfőzde legerősebb bástyáját. A Lima Pub Győr elsőszámú kézműves sörözője, az emeletén található Lima Hostel pedig az egyetlen Hostel, ami a városban működik. A belváros szívében, az Arany János utcában található ez a hangulatos bár. Helyiekhez szólva: ha az Üvegpalota felől sétálsz a Baross Úton, akkor a Csónakos szobornál balra fordulva, az Arrabónával szemben ;).

Miért „Vaskakas Sörfőzde”?

 Mi legyen? Fapuma?

Az egyik leggyakrabban feltett kérdés, amit tőletek kapunk, hogy honnan jött a „Vaskakas Sörfőzde” elnevezés. Ebben a blog bejegyzésben ezt válaszoljuk meg.

UniqueLine sorozatunk első tagja megérkezett

Vigyázat, hozzáadott mustot tartalmaz!

A Pannonhalmi Borvidék napsütötte lankáin féltő szeretettel gondozta a Deé Pincészet azt a rajnai rizling szőlőt, amit a Vaskakas Sörfőzde csapata saját kezűleg szüretelt, szigorúan az után, hogy az első fagy megcsípte a szőlőszemeket. Az ebből készült musttal bolondítottuk meg Charlatan sörünket. A végeredmény egy illatában szőlős, ízében szőlős-mazsolás jegyeket hordozó belga sör lett.

Egyszeri és megismételhetetlen. 2019-ben induló új sorozatunkban alkotási vágyunkat és kreativitásunkat éljük ki. UniqueLine név alatt olyan limitált kiadású sörök hagyják el a Vaskakas Sörfőzde kapuit, amikkel átlépjük a megszokottság határait. Kreatívan válogatjuk össze az alapanyagokat, fittyet hányva a német sörtisztasági törvényre.

SZEGHALMI BALÁZS

2017.03.16. 07:25

Vida Norbert négy éve főzött először sört, két hónap múlva pedig minden idejét saját sörfőzdéjére, a Vaskakasra szenteli. Az asztalosműhelyből lett győrújbaráti sörfőzde italait népszerű kocsmák, kávézók kínálják. A fiatal sörfőző munkáját az európai unió és magyar állam is elismerte: kedvezményes hitelből vásárolhat új erjesztőtartályokat.

2018 őszén hosszas előkészítési munkát követően pályázatot nyújtottunk be a „A KKV-k versenyképességének növelése adaptív technológiai innováció révén” című felhívás alapján, majd 2019.01.15-én készhez vehettük a támogatói okiratot. Nagy öröm volt számunkra, hogy a pályázat keretében vehettünk:

  • egy új automata hordómosót,
  • 3 db erjesztőtartályt és
  • egy szerver számitógépet.